CODE ROOD: Waterschade door sneeuw

Code rood

Het is wellicht niet de eerste de link die gelegd wordt met waterschade, maar sneeuw kan een behoorlijke boosdoener zijn als het gaat om waterschade. Sterker nog de kans op schade door sneeuw is veel hoger dan regen. Met code rood van vorige week zijn er bij ons dan ook veel schades binnengekomen.

Doorgezakte dakgoten

Zo hebben we afgelopen week meerdere meldingen gehad van waterschades in daken en doorgezakte dakgoten. Doordat de sneeuw in al hevigheid naar beneden kwam en gelijk voor een dag of twee goed bleef liggen kwam er veel druk op de daken en dakgoten te staan. Dakgoten die al aan reparatie toe waren hielden het niet en zakte meteen door. Hierdoor kon het sneeuwwater niet goed weglopen waardoor het zijn weg door het dak, spleten in de muren en langs kozijnen vond.

Schade voorkomen

Het had trouwens niet alleen met al kapotte dakgoten te maken. Opvallend was dat veel schade voorkomen had kunnen worden. Een tip die wij dan ook graag meegeven voor de volgende sneeuwval is het met regelmaat schoonhouden en ontstoppen van uw dak en dakgoot. Heeft u een plat dak? Maak dan u dak zo vaak mogelijk sneeuwvrij.

code rood, sneeuwschade, waterschade door sneeuw

Waterschade?

Toch last van waterschade gekregen van afgelopen week? Neem dan contact met ons op zodat wij de lekkage vakkundig voor u kunnen oplossen.