Waterschade?

Wij zijn 24/7 direct bereikbaar op 0800-4488888
Heeft u waterschade? Staat de kruipruimte, kelder of een ander deel van uw woonhuis onder water? Is er wateroverlast in de parkeergarage van het kantoorgebouw of is een andere ruimte in het bedrijfspand onder gelopen? Waterschade vraagt om snelle actie. C.A.S. Calamiteiten kan bij al deze gevallen snel en efficiënt de nodige werkzaamheden uitvoeren.

Waarom C.A.S. Calamiteiten?

 • Landelijke dekking.
 • Wij handelen de schade af met uw verzekering.
 • Binnen een uur wordt u geholpen.
 • 24 uur, 7 dagen per week staan wij voor u klaar.
 • 20 jaar ervaring.
 • Kosteneffectief herstel.
 • Vakkundige analyse door een team van specialisten.
 • Wij bieden een compleet dienstenpakket bij herstel van brandschade, waterschade, drogen, schimmelsanering, reconstructie en reconditionering.

Verzekering

De opstalverzekering dekt schade aan goederen die vastzitten in en aan het pand. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming, sanitair, schuren en tuinhuisjes. Bent u  eigenaar van onroerend goed, dan is deze verzekering vrijwel altijd verplicht. Tegen waterschade bent u dan ook in de meeste gevallen verzekerd. Mocht u twijfelen of u verzekerd bent, neem dan contact op met één van onze experts.

Met ruim 20 jaar ervaring en als betrouwbare partner van verzekeringsmaatschappijen en vastgoedeigenaren helpen wij u graag uw schade op te lossen.

Aanpak van waterschade

Door schade van water heeft men vaak te maken met neveneffecten zoals schimmelvorming, roestvorming en aantasting van de constructie. De problemen door geabsorbeerd vocht zijn vaak groter dan de waterschade zelf. C.A.S. Calamiteiten voert dan ook meerdere testen uit om te weten hoeveel vocht er is geabsorbeerd en hoe diep het water is binnengedrongen. Onze specialist zal samen met u overleggen hoe we het pand en de inventaris gaan drogen.

Water weghalen

Vaak wordt als eerste het overtollige water weggehaald. C.A.S. Calamiteiten beschikt over specialistische apparatuur om deze klus te klaren: waterzuigers, dompelpompen en een Tennant schrobzuigmachine (onder andere inzetbaar voor het leegpompen van parkeergarages).
waterschade sprinklerinstallatie geknapt

Drogen

Daarna moet de vloer worden droog gemaakt met behulp van blowers en bouwdrogers. Naast waterschade kunnen ook calamiteiten met andere vloeistoffen, zoals olie of bijvoorbeeld rioolwater, met behulp van deze apparatuur worden opgelost.
waterschade

Gevolgen van waterschade bestaan doorgaans uit:

 • Doorweekte vloeren, ondervloeren.
 • Zwevende vloeren en plafonds.
 • Optrekkend vocht.
 • Schade aan inventaris.
 • Schimmels en bacteriën.
 • Geur overlast.

Ter bestrijding tegen deze gevolgen kunnen wij doormiddel van geforceerde droging, reconditionering, sloop en opbouw werkzaamheden en specialistische reiniging ter plaatse, gebouwen vakkundig weer herstellen.

Herstel van waterschade

Herstellen van waterschade doen we met speciale apparatuur van Corroventa en Dryfast. Hiermee kunnen wij vakkundig en snel gebouwen bij waterschade herstellen door geforceerd van binnenuit te drogen. Deze apparatuur bestaat onder meer uit absorptie- en condensdrogers en blowers. Voor zwevende vloeren en muren gebruiken wij deze apparatuur in combinatie met speciale applicaties.
waterschade cas calamiteiten

Droogopstellingen

Door middel van verschillende opstellingen krijgen we uw ruimte of pand zo snel mogelijk droog.

Drogen met geforceerde lucht:

vacuüm drogen cas calamiteiten voor vloer drogen

Drogen met geforceerde lucht:

ruimte ontvochtigen cas calamiteiten

Gebouwen ontvochtiging:

gebouwen ontvochtigen cas cascalamiteiten

C.A.S. Calamiteiten is onderdeel van Best Building Service.