Waterschade herstellen

Wij zijn 24/7 direct bereikbaar op 0800-4488888

Heeft u waterschade? Staat de kruipruimte, kelder of een ander deel van uw woonhuis onder water? Is er wateroverlast in de parkeergarage van het kantoorgebouw of is een andere ruimte in het bedrijfspand onder gelopen? Waterschade vraagt om snelle actie. C.A.S. Calamiteiten kan bij al deze gevallen snel en efficiënt de nodige werkzaamheden uitvoeren.

Waterschade herstellen

Niets is zo vervelend als waterschade in je woning of bedrijfspand! De oorzaken van waterschade kunnen erg divers zijn, maar hoe dan ook is het van belang dat er zo snel mogelijk een oplossing voor wordt gevonden. Wil je waterschade herstellen? Dan doe je daarvoor het best beroep op een professional.

Waterschade herstellen is echter een complexe zaak die heel wat aandacht vereist om tot een goed einde gebracht te worden. Waarom zou je nu precies beroep moeten doen op een specialist? Een vraag die een duidelijk antwoord verdient!

De meerwaarde van een specialist bij waterschade

Waterschade kan, zoals vermeld, veel verschillende oorzaken hebben. Daar een beeld op hebben is van groot belang als je zelf meer controle wil hebben op de situatie – én als je precies wil weten waarom een professionele ingreep zo belangrijk is:

– Een kapotte waterleiding

Een waterleiding die lek geslagen is, is één van de meest voorkomende oorzaken van waterschade in de woning of je bedrijf. Een lek kan veroorzaakt worden door veroudering, maar ook de impact van een zwaar object tegen die leiding kan aan de grondslag ervan liggen.

– Overtollige neerslag

Ook is het mogelijk dat de waterschade in je woning veroorzaakt wordt door neerslag. Als het erg hard gaat stormen of dagen aan een stuk regent, dan is het risico op waterschade zoveel groter. Zeker als de dakgoten overlopen of de kelder vol water loopt!

De gevolgen van waterschade

Waterschade is, wat de oorzaak ook mag zijn, een situatie waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf bent. Wat zijn nu de mogelijke gevolgen van waterschade in je woning of bedrijf?

  1. Beschadigde meubelstukken. Meubelstukken die uit hout of stof bestaan zijn erg kwetsbaar voor water. Als deze beschadigd zijn, dan komen daar vaak heel wat kosten bij kijken – en die wil je natuurlijk vermijden!
  2. Een vochtige vloer en vochtige muren. Ook muren en vloeren kunnen na verloop van tijd beschadigd raken door overtollig vocht. Als de kelder te maken heeft met waterschade, dan kan dat op zijn beurt rampzalig zijn voor de duurzaamheid en integriteit van de gehele woning.
  3. Schimmels en rotting. Als laatste kunnen zich ook schimmels gaan vormen in muren, het meubilair en plafond, wat zowel de meubelstukken zelf als de leefbaarheid van de woning negatief beïnvloedt. Daarnaast kan er zelfs houtrot ontstaan wanneer een huis uit houten contructies (balken etc.) bestaat.

Drogen na waterschade

Zodra u wateroverlast ontdekt, moet dit overtollige water zo snel mogelijk worden weggezogen. Dit kan met behulp van een dompelpomp. Een dompelpomp zuigt water op en verplaatst het via een slang naar elders. Wij beschikken naast dompelpompen ook over waterzuigers en Tennant schrobzuigmachines. Deze schrobzuigmachines kunnen worden ingezet als een parkeergarage moet worden leeggepompt. Nadat al het water is verwijderd moet de getroffen ruimte gedroogd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van drogers en blowers (ventilatoren). Deze droogapparatuur blijft vaak enkele weken staan om het natte oppervlak volledig te drogen. Na ongeveer twee weken voeren wij een eerste vochtmeting uit om te controleren of de drogers en blowers hun werk goed doen. Pas als het gemeten vochtpercentage zodanig gedaald is dat de droogapparatuur niet meer nodig is, wordt deze door ons weer opgehaald.

De meerwaarde van een professionele ingreep

De oorzaken en gevolgen van waterschade kunnen erg uiteenlopend zijn, maar het is hoe dan ook belangrijk om beroep te doen op een professional voor waterschade herstellen. Deze beschikt immers over alle nodige kennis, de juiste inzichten en het goede gereedschap om de waterschade aan je eigendom en bezittingen zo goed mogelijk op te lossen. Daarbij kan je rekenen op een (gedeeltelijke) vergoeding, én een betrouwbare oplossing voor het probleem.

Wil je waterschade herstellen liever aan een specialist overlaten? Dan kan je zeker zijn van een snel, veilig en duurzaam resultaat. Op die manier kan je weer zorgeloos wonen in je huis of werken in je bedrijf. Daarbij zullen de leefbaarheid, gezondheid én het comfort van je pand weer precies zijn als voorheen!