Lekkage

Wij zijn 24/7 direct bereikbaar op 0800-4488888
Heeft u waterschade? Staat de kruipruimte, kelder of een ander deel van uw woonhuis onder water? Is er wateroverlast in de parkeergarage van het kantoorgebouw of is een andere ruimte in het bedrijfspand onder gelopen? Waterschade vraagt om snelle actie. C.A.S. Calamiteiten kan bij al deze gevallen snel en efficiënt de nodige werkzaamheden uitvoeren.

Lekkage Amsterdam

Een lekkage in huis is zeer vervelend. Op de eerste plaats is het vaak moeilijk te bepalen waar de lekkage vandaan komt. Wanneer er vochtplekken op een buitenmuur ontstaan, kan dat komen van een lekkende leiding die in de muur loopt. Ook kan het vochtdoorslag zijn wanneer het een buitenmuur is. Bij een oudere woning kunnen er scheuren in de muren ontstaan. Door de scheuren kunnen leidingen gaan lekken. Voor de leidingen in oudere woningen werd nog zink en koper gebruikt. Door de jaren heen zijn die ook van mindere kwaliteit geworden. Ze kunnen daardoor gaan lekken als er scheuren in een muur ontstaan. Tegenwoordig wordt kunststof gebruikt voor de leidingen in woningen. Die zullen niet zo snel gaan lekken.

Eerste hulp bij brandschade

Wanneer er vochtplekken op de muren ontstaan of op het plafond, is het belangrijk daar snel wat aan te doen. Vochtplekken kunnen schimmels veroorzaken die op hun beurt weer ziektes kunnen verspreiden. Ga daarom zo snel mogelijk aan de slag wanneer je vochtplekken ziet verschijnen.

Vochtplek op het plafond

Wanneer er een vochtplek op het plafond verschijnt en daarboven is de badkamer, dan kun je ervan uitgaan dat de lekkage zich in de badkamer voordoet. Dat is vaak moeilijk te zien in een badkamer, omdat deze vaak helemaal betegeld is en de leidingen in de muur zitten. Wanneer je denkt dat je, na de badkamer goed bekeken te hebben, weet waar de lekkage vandaan komt, kun je daar een tegeltje weghakken. Vaak kom je daarbij bedrogen uit. De lekkage zit niet achter het afgehakte tegeltje. Je kunt dan alsnog een ander tegeltje weghakken. Ook daar zal de lekkage niet vandaan komen. Zo kun je nog wel een tijd door blijven gaan totdat je alle tegeltjes op die wand weggehakt hebt. Doe dat dus niet. Wanneer je een lekkage hebt, laat dan het werk aan de specialist over.

Lekkage Amsterdam

Wanneer je in Amsterdam, of in de omgeving daarvan woont en je hebt een lekkage, dan kun je een lekdetectiebedrijf langs laten komen. Je kunt de meeste lekdetectie bedrijven 24/7 bellen. Wanneer je een plotseling optredende lekkage in de nacht hebt, kun je ze dus ook bellen. Wanneer je ze belt, komen ze snel langs. Ze weten dat er veel schade kan ontstaan als een lekkage niet snel wordt verholpen. Tijdens het bezoek hebben ze speciale lekdetectie apparatuur bij. Ze kunnen met deze apparatuur precies de plaats van de lekkage bepalen. Wanneer ze weten waar de lekkage vandaan komt, kunnen ze een tegeltje weghakken. Ze zien dan direct de leiding die de lekkage veroorzaakt. De leiding die lekt, wordt gerepareerd en daarna wordt het gat weer dichtgemaakt. Ze plaatsen een tegeltje terug, die men vaak nog wel in voorraad heeft, en daarna kun je niet meer zien waar de lekkage geweest is. Bij een lekkage Amsterdam moet je een goed lekdetectiebedrijf benaderen die snel ter plaatse is en normale prijzen hanteert. Laat vooraf even een prijsindicatie opgeven (en neem eerst contact op met de verzekering voordat je iemand inschakelt, soms werken zij met een vaste partij samen), zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wacht echter nooit lang als je vochtplekken ziet verschijnen in een woning.