Meest voorkomende waterschades 2017

Meest voorkomende waterschades 2017

Na een druk jaar met toch weer veel waterschades vroegen we ons af waar nu de meeste waterschades door ontstaan. We zijn het archief ingedoken en kwamen uit op de volgende meest voorkomende waterschades.

Geknapte waterleiding

Een geknapte waterleiding staat toch wel bovenaan als het gaat om meest voorkomende waterschades. Toch denkt u bij een geknapte waterleiding direct aan een grote hoeveelheid water wat uit een leiding spuit. Echter hoeft dit niet het geval te zijn. Een geknapte waterleiding kan ook een klein gaatje of spleetje zijn, waardoor er lange tijd overheen kan gaan voordat de lekkage wordt opgemerkt. Dit zorgt vaak voor de meest dramatische gevolgen. Het water krijgt de tijd zich in muren en plafond te vestigen en wordt pas gezien zodra er kleurkringen zichtbaar zijn.

Meest voorkomende waterschades 2017

Kelder

Een regio die vaak getroffen wordt door overstromingen in de kelder is Amsterdam en omstreken. Omdat de kelders lager liggen dan het waterniveau is een overstroming na een fikse regenbui bijna niet te voorkomen. We zijn dan ook veel in Amsterdam geweest het afgelopen jaar.

waterschade heemstede kelder onder water, Meest voorkomende waterschades 2017

Wasmachine

Na acht jaar wordt de kans steeds groter dat de afvoerslang van de wasmachine gaat scheuren of breken. Hierdoor ontstaan vaak de grootste lekkages, omdat er op dit huishoudelijke apparaat flink druk staat kan er al snel 2400 liter water per uur vrijkomen. Ook slecht aangedraaide afvoerslangen zijn vaak boosdoeners als het gaat om lekkage. Bij veel huishoudens staat de wasmachine op de eerste verdieping waardoor het water zich kon doordringen in muren en plafonds met catastrofale gevolgen. Gelukkig hebben we bij de meest huishoudens de schade kunnen oplossen en in veel gevallen de schade kunnen beperken.

Meest voorkomende waterschades 2017

Dakgoot en platte daken

Bij hevige regen of door zware sneeuwval zijn platte daken erg kwetsbaar. Met name bij sneeuw is het belangrijk het dak zoveel mogelijk sneeuwvrij te houden. Doordat sneeuw zwaar is wordt de druk hoog en krijgt het gesmolten water makkelijk de kans om door te dringen. Ook dakgoten zijn vaak oorzaken van lekkage en/of vochtproblemen. Toch ligt hierbij ook een grote verantwoordelijkheid bij de huiseigenaren. Veel dakgoten waren verstopt en door hevige regen en zware sneeuw zijn dakgoten hierdoor gaan verhangen en heeft het water zich een weg kunnen vinden door de muren naar binnen. Het is erg verstandig om met regelmaat de dakgoten te controleren en opgehoopt vuil te verwijderen.

Code rood, waterschade, sneeuwschade, waterschade dakgoot, Meest voorkomende waterschades 2017

Dit waren de meest voorkomende waterschades 2017. Heeft u last van een waterschade? Schakel ons dan in. Ons noodnummer is 0800 – 4488888.