Wat te doen bij een overstroming

Wat te doen bij een overstroming

Een overstroming komt in Nederland vaker voor dan men denkt. Zo zijn we vaak in de kelders van Amsterdam te vinden en steeds vaker lopen huizen onder door zware regenval. Ook kan een overstroming ontstaan door bijvoorbeeld een lekkage van de wasmachine en zoiets als het per ongeluk open laten staan van de kraan. Maar wat te doen bij een overstroming.

waterschade alkmaar, Wat te doen bij een overstroming.

 

Veiligheid is stap nummer 1.

Is het nog veilig om in uw huis of bedrijfspand te zijn? Wees ervan overtuigd dat de lekkage of overstroming niet in contact is geraakt met elektriciteit voordat u overgaat tot het beperken van de schade. Wees voorzichtig met het opruimen van uw spullen. Natte voorwerpen kunnen erg zwaar zijn. Daarnaast kan het door de overstroming ook erg glad zijn binnen uw huis of bedrijfspand.

Heeft u een noodgeval voor waterschade? Bel dan ons spoednummer 0800 – 4488888 met onze landelijke dekking zijn wij binnen een uur bij u op locatie.

Wat u kunt doen bij een wateroverstroming voordat CAS Calamiteiten arriveert.

Maak foto’s van de schade. Die heeft u later nodig voor uw verzekering. Probeer daarna het overtollige water te verwijderen met een dweil. Plaats aluminiumfolie of houtblokken tussen meubelpoten en uw vloer. Verwijder kunstobjecten en makkelijk te verplaatsen meubels naar een veilige, droge plaats. Verzamel losse items van vloeren.

Wat te doen bij een overstroming. waterschade-haag-hulp-en-schoonmaak-waterschade

Wat u niet moet doen na een overstroming.

Laat natte kleding, kussens en kleedjes niet liggen. Laat geen boeken, tijdschriften of andere gekleurde voorwerpen op nat tapijt of vloeren achter. Gebruik geen elektrische apparaten om het water te verwijderen of te drogen. Gebruik geen televisie of andere huishoudelijke apparaten. Zet de lampen niet aan als het plafond nat is en betreed niet de kamers waar u een verhanging in het plafond ziet ontstaan.