Waterschade door wasmachine

Waterschade door wasmachine

Het lekken van de wasmachine nog steeds een veel voorkomende waterschade. Toch wordt dit vertrouwde apparaat door huiseigenaren niet als gevaar gezien. Hier zijn twee hoofdoorzaken van waterschade door wasmachine.

  1. Gebroken toevoerslang

Meer dan de helft van de lekkende wasmachine die CAS Calamiteiten afgelopen jaar heeft gerepareerd was ontstaan ​​door een gescheurde koud- of warmwatertoevoerslang. Deze toevoerslangen worden meestal gemaakt van zwart rubber of polymeer en worden na jaren van gebruik steeds kwetsbaarder. Een gescheurde toevoerslang lekt al snel ruim 2400 liter water per uur! Als de gebeurtenis plaatsvindt wanneer niemand thuis is, kunnen de gevolgen onoverzienbaar zijn.

Wasmachine-slangen worden naar 5 jaar steeds zwakker. De grootste kans op een breuk in de toevoerslangen vindt plaats nadat de wasmachine ouder is dan 8 jaar. Houd u toevoerslangen goed in de gaten en vervang deze wanneer nodig.

Waterschade door wasmachine, Meest voorkomende waterschades 2017

  1. Wasmachine overstroming

U vult de wasmachine met kleding, drukt op de Start-knop en u loopt weg. Zonder dat u het doorheeft loopt de wasruimte vol met water. Er zijn twee redenen waarom wasmachines overlopen: mechanisch en elektrisch. Een mechanische oorzaak is vaak een klep die vastzit in de “open” stand met ophoping als gevolg. Elektrische oorzaken zijn onder meer het niet werken van de drukschakelaar die de klep bedient. Professionele service is vereist om beide problemen op te lossen en te repareren.

Heeft u last van waterschade? CAS Calamiteiten is snel ter plekke. Bel ons noodnummer bij spoed: 0800 – 4488888 24/7 bereikbaar.