Wij zijn 24/7 direct bereikbaar op 0800-4488888

Heeft u waterschade? Staat de kruipruimte, kelder of een ander deel van uw woonhuis onder water? Is er wateroverlast in de parkeergarage van het kantoorgebouw of is een andere ruimte in het bedrijfspand onder gelopen? Waterschade vraagt om snelle actie. C.A.S. Calamiteiten kan bij al deze gevallen snel en efficiënt de nodige werkzaamheden uitvoeren.

Waterschade melden Amsterdam

Waterschade: het is zonder twijfel een van de vervelendste situaties die je je kunt voorstellen, zeker als het gaat om je eigen woning of bedrijfspand. Toch kan het iedereen overkomen en is snel ingrijpen in dat geval essentieel. Waterschade Amsterdam kan verscheidene oorzaken hebben en er zijn verschillende manieren om ermee om te gaan. Het volgende overzicht geeft alle nodige informatie om de oorzaak van het probleem op te lossen en snel van waterschade verlost te zijn!

 

De mogelijke oorzaken van waterschade Amsterdam

Waterschade in een woning is een ruim begrip, één die veel verschillende oorzaken kan hebben. Een overzicht:

  1. Een kapotte waterleiding

Een gebroken waterleiding is een van de meest voorkomende oorzaken van waterschade Amsterdam. Een waterleiding die lek is lijkt dan misschien niet zo’n ernstig probleem, de gevolgen kunnen niet te overzien zijn. Als er zich een gebroken waterleiding in de kelder of garage bevindt, dan heeft de hele woning daar immers na verloop van tijd last van!

  1. Overmatige neerslag

Een tweede mogelijke oorzaak van waterschade is regen – dat wil zeggen, regen in grote hoeveelheden. Elke woning is erop gebouwd tegen een zekere hoeveelheid neerslag te kunnen, maar als de dakgoten of het keldergat overlopen is schade een reëel risico. Het is hoe dan ook belangrijk om bij regenachtig weer extra maatregelen te nemen!

 

Wat te doen bij waterschade?

Nu duidelijk is wat enkele van de mogelijke oorzaken van waterschade zijn, is het natuurlijk nog belangrijker dat je weet wat je in dat geval moet doen. Enkele tips:

– Sluit de bron van de waterschade

Deze tip is vooral van toepassing als de schade veroorzaakt wordt in de woning zelf, met andere woorden, als een lekkende leiding de reden is. In dat geval moet je eerst en vooral de watertoevoer sluiten om eventuele verdere schade te vermijden.

– Bescherm je meubilair

Vervolgens is het aan te raden om meubilair en andere waardevolle, breekbare spullen te beschermen tegen het water. Zelfs in kleine hoeveelheden kan overtollig water in de woning je bezittingen zoals meubilair ernstig aantasten – en dat brengt natuurlijk heel wat ongewenste kosten met zich mee. Het is echter wel belangrijk dat je beschadigde meubelstukken of andere objecten niet weggooit. De brandverzekering of inboedelverzekering kan deze in veel gevallen immers vergoeden!

– De waterschade melden

Ten slotte is het essentieel dat je de waterschade Amsterdam die is aangericht meldt aan je verzekeraar. Als je dit doet, dan kan je heel wat problemen en kosten vermijden en dat is natuurlijk altijd interessant. Het is daarbij van belang dat je zoveel mogelijk relevante informatie opgeeft over de waterschade, zodat de verzekeraar je nog beter én sneller kan helpen.

 

Vertrouw op een professional voor het melden van waterschade

Waterschade is een ongewenste bezoeker in elke woning of bedrijf. Als je de waterschade snel meldt, dan kan je echter snel van het probleem verlost zijn. Het gevolg is dat zowel de oorzaak van het probleem als de nare gevolgen snel opgelost worden – en je weer van een comfortabele en leefbare woning kan genieten.