Carbid meting: zeer betrouwbare vochtmeting

Naast dat wij de eerste hulp verzorgen bij waterschades, voeren wij ook geregeld vochtmetingen uit. Door middel van een vochtmeting kan het percentage vocht gemeten worden in allerlei materialen, waaronder een vloer. Dit kan aan de hand van een capacitieve meting of een carbid meting.

Nauwkeurige carbid meting

Tijdens het drogen van een betonvloer hebben wij gebruik gemaakt van een carbid meting. Deze meting geeft door middel van een druktest het vochtpercentage in de vloer aan. Calcium carbid zorgt voor een chemische werking in combinatie met vocht. Hierdoor ontstaat gasvorming. Doordat deze chemische werking plaatsvindt in een afgesloten drukfles, kan het vochtpercentage uiterst nauwkeurig en correct worden gemeten.

Veel metingen in korte tijd

Een carbid meting wordt vaak gebruikt bij bedrijfsvloeren. Het is een zeer betrouwbare, maar ook tijdrovende klus. Wanneer wij bij u thuis een vochtmeting uitvoeren wordt dat gedaan door middel van een capacitieve meting (geel apparaat). Deze methode meet alleen het vocht in de toplaag van de vloer. Hieruit wordt geconcludeerd of een vloer al dan niet droog is. Het voordeel van deze methode is dat in korte tijd vele vochtmetingen uitgevoerd kunnen worden. Ook voor het uitvoeren van een lekdetectie is de capacitieve vochtmeting geschikt.

Bel ons noodnummer

CAS Calamiteiten biedt eerste hulp bij waterschades door het water weg te pompen en droogapparatuur te plaatsen. Aan de hand van vochtmetingen wordt besloten wanneer de droogapparatuur weer verwijderd kan worden. Hulp nodig bij waterschade? Ons noodnummer 0800 – 44 888 88 is dag en nacht bereikbaar.